moga semuanya berbahagia

Wednesday, May 13, 2009

sekarang nie musim nikah dan walimah.cerita kahwin:

1)apa itu kahwin -penyatuan dua jiwa yang berbeza oleh akad , pepatah orang putih-"a great marriage is not when perceft couple comes together,it is when imperfect couple learns to enjoy their differences"
2)Baraka Allahu lakuma wa baraka ‘alaikuma waja ‘ala bainakuma fil khair-doa untuk pengantin,yang telah dan bakal mendirikan rumah tangga terutama senior biomedik saya -kak chik @siti zawani dan suami(akh zaim) & kak aini dan bakal suami(akh al-ariffin) , junior sekolah, warga usm samada yang dikenali atau nggak dan siapa2 yang sewaktu dengannya.moga semuanya berbahagia menempuh alam baru dan sukses dalam penyelidikan mereka.
3)yang tak kahwin lagi,moga berbahagia juga ya.
4)tahun ni kaum kerabat akan bertambah kerana putra dan putri islam akan dilahirkan dan telah dilahirkan.moga menjadi anak soleh,solehah dan penyeri rumah tangga.

5)teringat lagu zaman dulu2-"oh,mama saya mahu kahwin"=).

8 comments:

Mujahidah Solehah said...

Assalamualaikum mohaini...
huhuhu nice post...letaklah blog ore etek kat link tue...
http://mujahidahsolehah87.blogspot.com
TQ.

muhayniey said...

Waalaikumussalam shikin..
wah2,blog bukok balik,hari tue katup rapat..sayo baru add link belog awk...

mimie-KeHiJaUaN AuRoRa-mizah said...

salam kak..akak bila pulak?..jangan lupa jemput bila dah tiba masanye ye..=)

muhayniey said...

waalaikumussalam
mizah..mizah..
maaf akak x buat link blog awk kat sini,x igt sokmo...
insya ALLAH,ada berita baik x lupe jemput punye..haha..
bt masa nie,lagi molek akak sayangi diri akak sblum nak syg bukan muhrim,perbaiki diri dulu..okeh..chau chin chau dulu..

alqasam said...

Askum

Iman bila lagi?

Hehe

miz said...

terima kasih singgah kt mizjana. sudilah terima ke sini ye. selalu jg ke usm tu, pi kantin n patologi.

muhayniey said...

to kak sumayyah-
org juruh-juruh(solehah) boleh la kahwin awl...hehe..

to miz-
oh,ye ke.lecturer ke.

miz said...

Lecturer bebudak je. Kalau ada anak, bolehla nak tolong kasi lecture spy jadi pandai mcm mak dia.....