assalamu'alaykum.....cheers ^;^

Friday, April 11, 2008

sebenarnya banyak perkara yang terlintas dihati dAN kepala penulis untuk meluahkan apa yang terbuku dihati .apa yang penulis fikir 2-3 hari nie.2 kertas telah penulis "tidak berjaya"menjawabnya.tak pernah jawab peperiksaan dengan pengalaman yang sangat "terrible" itu.

inilah hidup di universiti,takde org bleh paksa klu diri sendiri malas nak usaha.kalau kat sekolah dulu,semua dah diatur.tak mau buat,balasan die terus dapat--denda .hihi..tapi kat uni.mane ade dah denda2 nie.kesan jangka panjang kalu tak reti disiplinkan dir-----result teruk.sbb tu kat uni.,kena cari sahabat yang boleh membimbing kita.kat skolah ada peraturan yang atur hidup kita supaya lebih teratur dan tersusun.malam2 ada prep,balik prep kena baca surah al-mulk(form1 ,form2)solat jemaah tiap waktu,solat awl,.kat uni,kena urus sendiri,tambah2 bila ada laptop,internet laju je,dari sejam boleh ke berjam2 surf internet,it can jeopardize ur future..believe me.....

penah fikir kenapa dan kenapa,kita tak macam orang lain,nak macam org lain,ade sifat kepimpinan,tegas,disukai ramai,yakinan sodiqa,tak bersyukur ngan rupa yang Allah anugerahkan .sebenarnya sikap seperti inilah yang menyebabkan kita yang maju,kalu maju pun ,tak berapa maju^;^...bukan senang nak berubah nie.penulis sendiri bukan lah seorg yang perfect,malah sgt jauh dari perkataan perfect itu sendiri.penulis teringat sahabat satu batch ,malah batch2 lain juga,disek dulu ,dari segi kepimpinan,sahsiah,ko-k ade.penulis bersyukur kerana mengenali mereka,org hebat2..perubahan perlukan kekuatan,itu untuk perubahan dari negatif ke positif je..nak berubah dari -ve ke +ve sonang jo....ibaratnya,dulu kita 30(E),nak dapat 70(A2) ,lain la kalau dah 70 nak dpt 90.so,ayuh,sama2 usaha kearah yang lebih baik..

manusia tak penah bersyukur dengan nikmat allah,apa yang ada jarang disyukuri,apa yang tiada itula itu yang dia nak.bersyukur dpt hirup udara segar lagi kat kubang kerian nie,bersyukur,dptkenal kwn2 yang solehah2makan selera lagi,tgn bole menulis,kaki bole bergerak,sendawa,menguap bila ngantuk,bole bercakap ,x gagap,ada anggota badan,paras rupa,tak de abnormalities,dah lepas spm,pmr,upsr,byk lagi tak terkira nikmat allah.allah maha penyayang kepada kita semua(org beriman)..jika kamu bersyukur,maka Aku akn tambahkan nikmat kpd kamu,jika kamu kufur,azab yang pedih menanti kamu...bersabarla .sabar ,sabar..sabar30x..........................................jadi,mari bersyukur dan sabar..

dikala hati penulis dilambung ombak dan gelora,penulis suka mencari kata2 yang dpt menyejukkan hati...=)
friends,,
hakikatnya hidup ini terlalu singkat,
jadi,jangan bersandarkan pada masa silam donk.=)

-sekiranya engkau letakkan satu nilai kecil pd diri sendiri,
ketahuilah bahawa dunia takkan tingkatkan harga anda itu-

wassalam.....
p/s :amat sedih tgk kwn2 yang bercouple,x reti nak tegur.

0 comments: