Bagaimana?

Monday, October 05, 2009

Entri sekadar luahan sahaja.
Bagaimana mahu menghargai masa,sudah tahu masa itu ibarat apa.tapi bagaimana mahu aplikasikannya.
Bagaimana ,motivasi saya "down",bagaimana dengan nasib masa depan saya,kalau saya buat sambil lewa sahaja.
Bagaimana ,saya rasakan otak makin lembap,mungkin sebab banyak dosa,lalu susah nak masuk cahaya ilmu.
Bagaimana,ilmu belajar untuk periksa,lantas bila naik tahun akhir,sudah kabur ilmunya,rasa mahu belajar semula.
Bagaimana,mahu belajar bersyukur dan redha.
Bagaimana, sabar dan yakin dengan jodoh yang kita tak nampak lagi.Saya memang "salute" dengan kawan yang kata ,saya tak fikir langsung ,kerana memang mereka sibukkan diri dengan perkara lain.Tapi saya nih tak sibukkah?Saya tahu salah saya,salah saya!!
Bagaimana nak jadi orang yang boleh hidup dengan bebas.
Bagaimana ,dulu saya pakai tudung labuh,bila dah makin"besar",macam-macam fikir,lalu tak istiqamah dengan tudung labuh,time2 insaf sahaja pakai.
Bagaimana,jika risau dengan masa depan,tidakkah bersedia untuk kematian , itu yang diluar pengetahuan kita.
Bagaimana, nak jadi anak soleh,saya selalu terlepas cakap.
Bagaimana,kata nak jadi daei,tapi diri sendiri pun tak reti nak kawal lagi terhadap hiburan.benda ni lemah sungguh.
Bagaimana, nak cari motivasi nak buat final year project,nak habiskan semester yang berbaki,nak belajar betul-betul.
Bila jadi begini,saya sungguh rindu.rindu dengan kebaikan menjadi seorang yang taat kepada agama,komited kepada kerja.
Mencari-cari diri,...kembalilah kealam realiti, buatlah yang terbaik MohainiMohamed.Alllah ciptakan kamu ,untuk apa.
Akhirnya,saya sandarkan semua keatas diri saya..

Ya Allah,kumohon pada mu,hambamu yang dhoif ini,tunjukkan ku jalan yang lurus dan permudahkan urusan ku.ampuni dosaku.

2 comments:

Nur said...

salam kerinduan=)~

muhayniey said...

salam kangen ..=)