2K

Saturday, April 10, 2010

Bila dah final year,2 benda yang difikir.
kerja dan kahwin.
memang tak boleh lari.common la tu kan bila dah naik final year.
ingat lagi waktu nak keluar sekolah,mostly benda yang ditulis dalam buku biodata "kahwin jangan lupa jemput eh",benda yang sama diungkapkan masa final year diuniversiti.cuma tak de dah buku biodata yang dipass waktu kat universiti nih.
kakak saya pesan,:
insyaAllah nanti ada rezeki yang tak disangka.
seperti firman Allah dalam surah at-thalaq:

"Barangsiapa bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar.
Dan memberi rezeki kepadanya tanpa di sangka-sangka.
Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkannya.
Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang dikehendakiNya.
Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.”


p/s:waaaaaa........macam x percaya zaman belajar saya dah nak habis.
sekian,senyum sokmo.

2 comments:

gjee shell said...

huhuhhuu...
betol3..
mcm x caye dah nak hbs study less than 2 months time...
adalah buku autograph tuuuu~~~,nis punyer...
skrng pd rani kot..
tgh pass around...
nnt jgn luper tulis,kawen jgn lupe jemput...
hehehe...

muhayniey said...

itu la..
ade eh,ok ok.
igt nak buat gak,tapi x sempat dah kot.
haih.seronok bebenor pasal kawin2 nih...hehe.